Мусака с агнешко, картофи и ориз
Musaka sa jagnjetinom, krompirom i pirinčem
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с агнешко, картофи и ориз

Мусака с агнешко, картофи и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака с агнешко, картофи и ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
26/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4
"Ароматът на тази мусака ни връща към най-хубавите моменти от детството, когато хлябът и киселото мляко имаха друг вкус"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г без кост
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • картофи 500 - 600 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • магданоз - 1 пресен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • риган
  • яйца - 2 бр. пресни
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 щипка
  • сол
  • къри
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо (500 г) и нарязваме на хапки. Слагаме в тавичка с капак, поръсваме с черен пипер, сол, червен пипер на вкус, поливаме струйка олио и наливаме малко вода.

Слагаме капак на тавичката и поставяме да се пече във фурната. Докато се пече агнешкото месо, приготвяме другите продукти за мусаката.

Почистваме и нарязваме лука (1 бр.) и праза (1 бр.). Картофите (500-600 г) белим, измиваме и нарязваме на кубчета.

Ориза (1 к.ч.) измиваме в няколко води. Когато месото се позапече, изваждаме тавичката от фурната, разбъркваме хапките месо и сипваме всички други продукти за ястието. Поръсваме с чубрица и риган на вкус.

Наливаме още топла вода (до нивото на продуктите ) и връщаме във фурната.

Когато водата изври и продуктите омекнат, поливаме със заливка, от разбити яйца (2 бр.) с кисело мляко (200 г) , сол на вкус, къри на вкус и брашно (1-2 ч.л.). Запичаме само на горно нагряване на фурната до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: