gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Зелен фасул със свинско месо

Зелен фасул със свинско месо

Зелен фасул със свинско месо
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
26/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Класика от златната книга на Българската кухня - хапвайте с апетит и настроение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте фасула. Срежете го на две и го сложете в тенджера под налягане. Добавете нарязаните моркови и налейте 3 л вода. Затворете тенджерата и я сложете на силен огън. След завиране намалете на най-слабо котлона и оставете да се вари 15 минути.

В друга тенджера загрейте малко олио. Нарежете месото на хапки и го сложете да се пържи, като го разбърквате периодично. Когато месото е почти готово, добавете нарязания лук.

Пържете до готовност на лука. Добавете брашното, червения пипер и разбъркайте. Започнете постепенно да добавяте зеления фасул с бульона при месото, като не спирате да разбърквате. Когато сте прехвърлили всичко в една тенджера, сложете нарязаните чесън и копър. Добавете доматеното пюре, посолете и разбъркайте.

Оставете свинското с фасул да къкри още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: