Тас кебап с пилешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Тас кебап с пилешко2 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Време е за обяд и нашето предложение за днес е Тас кебап с пилешко месо!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 750 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 брой
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на парчета и накълцайте лука и моркова.

Загрейте мазнина в съд с широко дъно и сложете пилешкото да се запържи. След него добавете зеленчуците, разбъркайте и добавете доматеното пюре.

Разбъркайте и долейте гореща вода, колкото да покрие леко всичко. Прибавете всички подправки и оставете да къкри, докато сосът се редуцира.

Накрая разбъркайте с размитото в малко вода брашно, докато клокне и отстранете от котлона. Поднесете кебапа с гарнитура като картофено пюре или сварен ориз.

Тас кебапът с пилешко се поднася топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Интересна и вкусна рецепта!!! Браво!!!
22.12.2023 16:24
Лили
Лили
И аз съм много доволна от рецептата!!!Получи се вкусотия!!!
03.05.2015 12:43
1
Илма
Илма
Поздравления за рецептата!!!Правих я няколко пъти и много ни допадна!Последния път добавих и консервирани гъби.Супер!Любима рецепта на цялото ни семейство!
07.03.2012 13:55
1