Домашни Наполеонки

Домашни Наполеонки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 10ВИДЕО
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Такива домашни наполеонки сме ви спретнали, че пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • пудинг - 200 грама без варене
  • прясно мляко - 300 мл студено
  • сладкарска сметана - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутер тестото и го нарежете на правоъгълници. Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия и ги изпечете в загрята фурна до готовност. Охладете ги.

Разбийте сметаната на гъст крем с помощта на миксер. В купа изсипете прясното мляко и добавете пудинга. Разбийте с миксер до пухкава консистенция. Смесете двата крема и разбъркайте до хомогенност.

В чиния натрошете 2-3 бутерки на трохи.

Разрежете бутерките през средата и ги напълнете с крем. Потопете повърхността на наполеонките в крем, а след това в трохите.

Подредете в поднос и оставете за около 2-3 часа, за да си поемат от крема и да омекнат.

Домашните Наполеонки са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: