gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Карбонара

Спагети Карбонара

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k610k
17/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Една класика от италианската кухня, която задължително трябва да изпробвате И не ни интересува, че сте на диета"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • лук - 1 глава, малка
  • бекон - 150 г, нарязан на кубчета
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 100 мл. течна за готвене
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - сух, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.

Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът. При непрекъснато бъркане добавете първо двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.

Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти изключете котлона и добавете сварените и отцедени спагети.

Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара, поръсени с малко пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
582
425
36
25
11
Дай твоята оценка: