gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ошав»Традиционен ошав за Бъдни вечер

Традиционен ошав за Бъдни вечер

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9643k8
Традиционен ошав за Бъдни вечер
Снимка: Анонимен
1 / 5
27/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5 - 6
"Традицията повелява на трапезата за Бъдни вечер задължително да има ошав, точно като този"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове за ошава се измиват добре. След като са измити, се заливат с вода, колкото да ги покрие. Сушените плодове остават така накиснати за 10 - 12 часа.

След което плодовете се изваждат от водата, а водата в която са били потопени плодовете, се прецежда. Плодовете се прехвърлят в тенджерка и се заливат с прецедената вода. Към тях се добавя медът.

Вари се на слаб огън, докато омекнат плодовете. Сервира се студен в подходяща дълбока купа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: