gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Постни ябълкови бухтички с мая на фурна

Постни ябълкови бухтички с мая на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Постни ябълкови бухтички с мая на фурна
Снимка: Илияна Димова
1 / 13
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Знаем, че постите, затова приготвихме тези бухтички само за вас - хем ароматни, хем постни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята (1 ч.л.) смесваме със захарта ( 1-2 с.л.) и щипка сол, наливаме топла вода (2/3 ч.ч.), ванилия ( 1 бр) и малко захар с есенция ром. Разбъркваме и когато се разтворят, прибавяме бялото брашно, за да получим гъста лепкава каша.

Ябълката белим, почистваме от семената и настъргваме на едро ренде. Прибавяме към готовото тесто. Разбъркваме и добавяме още малко брашно, за да получим гъсто, лепкаво тесто.

Оставяме тестото на топло да втаса и когато е готово, с лъжица сипваме от тестото в малки формички за кейкчета, намазани с олио. Пълним само до половината на чашките.

Оставяме отново да втасат и печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност . Готовите бухтички , изваждаме върху скаричка и поръсваме с пудра захар , смесена с ванилия .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: