Сиропирана баница с локум и орехи
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сиропирана баница с локум и орехи

Сиропирана баница с локум и орехи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k4k6
Сиропирана баница с локум и орехи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции24
"Тази баница буквално ще ви накара да си оближете пръстите и за още да питате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и брашното с бакпулвера. Хубаво разбъркайте. Разстелете корите на масата. Разтопете маслото. Вземете една кора и я поръсете с разтопено масло. Върху нея поставете втора кора. Намажете я с плънка и поръсете със смлени орехи.

Завийте на руло и подредете в правоъгълна тава намазана с олио. По същия начин направете и останалите продукти. Печете баницата на 180градуса около 35 минути или до зачервяване.

Оставете да се охлади напълно и я нарежете на парчета. Смесете водата и захарта в тенджерка. След като заври, оставете 5 минути и добавете ванилията. Свалете от котлона и оставете леко да се охлади.Залейте изстиналата баница с топлия сироп. Оставете за една нощ на хладно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: