Облечени гъби с вкусен пълнеж
Obučene pečurke sa ukusnim nadevom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Облечени гъби с вкусен пълнеж

Облечени гъби с вкусен пълнеж

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
Облечени гъби с вкусен пълнеж
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато застудее навън, облечете гъбите, изпечете ги и ги поднесете със свежа гарнитура"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с нарязания лук на ситно.

Прибавете хляба, предварително накиснат в прясно мляко и отцеден, киселото мляко, содата, подправките и яйцата. Хубаво размесете каймата.

Почистете гъбите от пънчетата, без да ги миете. В купа нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета.

Добавете сметаната, черен пипер и магданоз. Разбъркайте добре. От каймата направете 12 топки. Вземете една, леко я разплескайте и поставете по една гъба.

Хубаво я обвийте без отвора на гъбата. Наредете всички гъби в намаслена тава. Печете на 200градуса, около 25 минути или докато се зачервят.

Извадете и ги напълнете с плънката. Върнете обратно във фурната и допечете за още около 15 минути. Извадете и сервирайте пълнените гъби с гарнитура по избор.

Облечените гъби с вкусен пълнеж са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: