Сладкиш с ябълки и бишкоти

28/11/2016
"Знаем вълшебно заклинание за забравяне на всякакви диети - Абра-кадабра сладкиш с ябълки и бишкоти Винаги действа "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 625
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата160
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • кондензирано мляко - 370 мл.
  • вода - 150 мл.
  • ябълки - 2 бр.
  • бишкоти - 20 бр.савоярди
  • ванилия - 1 бр.
  • топинг - карамел
  • За карамела
  • захар - 70 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете кондензираното мляко, водата и ванилията. Разбъркайте и го сипете при яйцата.

В малък съд сипете 1 ч.л. лимонов сок, 1 ч.л. вода и 70 г захар. Сложете на котлона и карамелизирайте.

С този карамел облейте дъното и стените на малка продълговата форма. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени. Върху карамела наредете ред ябълки и върху тях ред бишкоти.

Редувайте до изчерпване на продуктите. Излейте отгоре яйчената смес и изчакайте бишкотите да поемат течноста. Изпечете сладкиша на водна баня в загрята фурна на 160* за един час.

Изчакайте да се охлади и обърнете върху чиния.Полейте с карамелен топинг и приберете в хладилник за два часа.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Величка Щърбанова
Само, като чета рецептата, усещам, че ще е хубав сладкиша! Отива в папка "любими"!
1
0
Добринка Петкова
Сладкиша е страхотен.Правила съм подобен,но с банани и крем от яйца и прясно мляко.
2
1
Елена Стефанова Йорданова
Следващият път ще сложа и бананчета!Мерси!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв