Постна мусака с картофи Батат

ИларияИлария
Новак
26/01/2012
"Мусака с батати - звучи като нещо, от което бихме изяли поне две порции "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 874
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете сладките картофи батат, нарежете ги на продълговати парчета и ги сложете леко да се запържат в сгорещено олио.

През това време нарежете лука и моркова на ситно и сложете да се задушат с няколко с.л. мазнина в тенджера. Добавете към тях нарязаните на парчета патладжани.

Щом и те леко се запържат, долейте виното и оставете да се задушва за няколко минути. Сипете доматите и щом кипне сосът, добавете подправките на вкус.

Добавете вече полузапържените картофи и прехвърлете всичко в тава. Поръсете с галета и сложете да се пече, докато сосът се поизпари.

Залейте с полива, приготвен от разбитите яйца, брашното, 100 мл олио, прясното мляко (може да се замени с гъст айран) и сол. Върнете във фурната и доопечете, докато поливът стегне.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар