Миш-маш облизанка

Миш-маш облизанка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
28/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Най-вкусното и бързо за приготвяне традиционно българско ястие, което винаги поднасяме с топъл хляб, за да се отопи чинията докрай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като децата не харесват гъстия миш-маш, аз го приготвям по този начин!

Нарязвам чушките на дребно и ги слагам в дълбок тиган с малко мазнина, за да се запържат.

Нарязвам лука на много ситно и малко преди чушките да се запържат, го добавям и него.

Доматите ги обелвам и половината нарязвам, а останалите рендосвам. Изсипвам ги при запържените чушки и лук и разбърквам. Оставям ястието да се пържи на слаб огън, докато остане на мазнина.

В малко вода размивам брашното и чуквам яйцата. Разбърквам и изсипвам в тигана.

Доливам останалата вода, посолявам и бъркам, докато се сгъсти. Махам от огъня и натрошавам малко сирене.

Миш-машът облизанка е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията