Селска питка със сирене

28/11/2016
"Всички искат да опитат от тази питка, вижте защо "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 418
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в хладка вода. Добавете 1 с.л.брашно, покрийте и изчакайте да шупне. Разбъркайте киселото мляко с олиото, яйцата и солта. Направете кладенче в брашното и изсипете сместа и шупналата мая.

Започнете да месите, като постепенно поемате от брашното. Омесете меко и нелепнещо тесто. Покрийте готовото тесто и го оставите да удвои обема си. В купичка разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене.

Разтопете маслото и с него намазнете ръцете си. Върху набрашнен плод сложете тестото и с ръце го разстелете на правоъгълник. Поръсете го със сиренето и навийте на руло. Нарежете рулото на равни части и ги поставете в тава застлана с хартия. Покрийте и изчакайте да втаса. Втасалата питка намажете с жълтъка, размит в прясното мляко. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар