gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Панирани пилешки дробчета с бира

Панирани пилешки дробчета с бира

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Панирани пилешки дробчета с бира1 / 3
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Перфектното мезе за бирата вече се пържи в тигана, а вие може да запишете точната рецепта!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Залейте предварително почистените цели дробчета с вряла вода и оцета и ги оставете да постоят така за 10-тина минути. След това ги отцедете добре.

Разбийте белтъците с щипката сол, добавете олиото, бирата и постепенно брашното, до получаване на гъста каша. Нужно е всяко потопено в панировката дробче да я задържи добре по себе си. По желание добавете и чили или червен лют пипер за повече пикантност.

Загрейте мазнина в тиган за пържене и по желание добавете малко оцет, за да не попива панировката много мазнина. Потапяйте дробчета в панировка и ги пускайте в загрятото олио. Отгоре сложете капак или вестник, за да не пръскат пържените дробчета. Пържат се към 2 минути, след което се обръщат.

Вкусни Панирани пилешки дробчета с бира, на които им отива бърза доматена салата.

Рейтинг

5 20
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: