Царски солен кекс

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
Царски солен кекс
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
14/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Знаете ли защо го наричат царски? Защото е толкова вкусен и богат, че е достоен за трапезата на всеки, бил той и цар"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото и олиото. Добавете брашното с бакпулвера и хубаво разбъркайте.

В купа нарежете на кубчета бекона, кашкавала, топеното сирене и маслините.

Към тях прибавете нарязан магданоз и 2 с.л. от сместа, хубаво разбъркайте. В намаслена продълговата форма изсипете кексовата смес.

По средата разпределете плънката, като леко натискате надолу.

Печете соления кекс на 200 градуса около 35 минути или до готовност. Оставете да се охлади и нарежете на парчета.

Царският солен кекс е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: