Царски солен кекс

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Знаете ли защо го наричат царски? Защото е толкова вкусен и богат, че е достоен за трапезата на всеки, бил той и цар"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за плънката
  • бекон - 100 г пушен
  • маслини - 10 бр.
  • гъби - 100 г, консервирани
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото и олиото. Добавете брашното с бакпулвера и хубаво разбъркайте.

В купа нарежете на кубчета бекона, кашкавала, топеното сирене и маслините.

Към тях прибавете нарязан магданоз и 2 с.л. от сместа, хубаво разбъркайте. В намаслена продълговата форма изсипете кексовата смес.

По средата разпределете плънката, като леко натискате надолу.

Печете соления кекс на 200 градуса около 35 минути или до готовност. Оставете да се охлади и нарежете на парчета.

Царският солен кекс е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: