Сладкиш Маршмелоу

30/11/2016
"Перфектният сладкиш трябва да се топи в устата и да прави компания на кафето - точно като този "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 957
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте шест жълтъка с 12 с.л. захар на крем. Добавете 100 мл олио, прясното мляко, брашното, какаото и бакпулвера.

Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа. Печете в загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.

Разбийте три белтъка с 12 с.л.захар на сняг.

Останалата захар с водата сложите на котлона да заври. На струя я изсипвате при белтъците като не спирате да разбърквате с миксер. С този крем залейте охладения блат.

Разтопете шоколада в останалото олио и водата на водна пара и полейте сладкиша.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

янко
янко
25.03.2017 18:49
Хич не ми се получи вс един блат ли тр да е изтинал кто се залива, защото шоколадовия слой не покри хубаво а се омеси с белтъчения? Забравих да сл ванилията защото не беше описана и изхвърлих три белтъка
0
1
Елена Стефанова Йорданова
Янко,тогава си изберете рецепта по вашия вкус!Аз не запичам и съм го правила безброй пъти,успешно!Доколкото виждам и на другите се е получил!
1
0
янко
янко
26.03.2017 15:49
Намерих я другаде рецептата, запичат се белтъците за 10 мин
0
1
Елена Стефанова Йорданова
Написано е"с този крем залейте охладения блат"!
0
1
Марина
Марина
27.01.2017 15:07
Получи се добре,като изключим,че при мен остана малко да ми ръцка захарта и доста сладко стана ,но иначе бих го направила пак и така ни хареса !
0
0
Ивелина Ангелова Велкова
Сладкиша се получи много добре,но като допълнение аз сложих банани и поръсих с лешников крокан. Благодаря за вкусната рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв