gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бюрек»Тиквички бюрек с бирена панировка

Тиквички бюрек с бирена панировка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Тиквички бюрек с бирена панировка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 6
30/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Колкото по-хрупкави са тиквичките, толкова повече бира ще изпиете с тях"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичката на ленти. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол.

В друг съд разбийте жълтъците с брашното и налейте бирата.Разбъркайте добре и добавете белтъците. Разбъркайте с шпатула. Вземете една лентичка от тиквичката.

Върху нея поставете от натрошеното сирене и покрийте с втора лентичка.Хубаво притиснете и оваляйте в брашно.

След това потопете в панировката и изпържете до златисто от двете страни.По същия начин направете и останалите бюреци. Сервирайте с млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
30
20
11
Дай твоята оценка: