Салата от китайско зеле с орехови ядки

30/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123966227567
"Това, което прави тази салата уникална, е нейният ароматен сметанов дресинг - но ще ви оставиме да опитате и сами да прецените дали сме прави "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 500
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето, измиваме добре и нарязваме на ситно. Посоляваме и разбъркваме внимателно, като поливаме със зехтин, отделяме 1 с.л. за сметановия сос.

Оставяме салатата на хладно. Ореховите ядки запичаме в тиган. Отцеждаме доматите и нарязваме на късчета, а маслините разрязваме на половинки. Сметаната, останалият зехтин и оцетът се смесват и разбъркват добре. Подправят се с черен пипер, сол и захар. Прибавяме запечените орехи към зелето. Сипваме сметаната, доматите и разбъркваме добре. Разпределяме в чинии. Украсяваме с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар