gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Домашни гюзлеми

Домашни гюзлеми

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3083k6851k3
Домашни гюзлеми
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Колкото и гюзлеми да приготвите, все няма да им се наситите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта и солта. От брашното направете кладенче, изсипете шупналата мая и замесете гладко и нелепнещо тесто.

Оставете тестото да почива 30 мин. След това разделете на 6-8 еднакви къса и оформете като топче. С помощта на точилка и малко брашно разточете и оформете тънки кори.

Върху разточената кора сложете натрошено сирене и няколко малки кубчета кашкавал. Сгъвате така че да получите квадрат.

Изпечете на сач или изпържете на тиган готовите гюзлеми и след това по желание намажете с масло.

Домашните гюзлеми са много вкусни.

Забележка: Броят на гюзлемите зависи на колко късчета ще разделите тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
516
41
31
20
10
Дай твоята оценка: