Селски хляб в йенски съд

02/12/2016
Теодора Тонева
отТеодора ТоневаНовак29423
"Хем селски, хем в йенски съд - но хрупкавата коричка е гарантирана "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 727
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. с вместимост 250 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха или 15 грама прясна мая за хляб
  • вода - 300 мл топла
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От горепосочените продукти омесете тесто, което да е средно меко и задължително не трябва да лепне. Поставете го в намазана с мазнина купа и го намажете отгоре също с мазнина и го покрийте с кърпа.

Оставяме го да втаса на топло до удвояване на обема. Намажете хубаво йенския съд с мазнина и внимателно преместете втасалото тесто в него.

Постарайте се да не го пристискате и мачкате, за да не му излезе въздуха. Сложете капака на съда и пъхнете хляба в студена фурна. Първоначално печете на 200 градуса до придобиване на кафяв цвят на хляба.

След това махнете капака и намалете фурната на 180 градуса. Печем още 10 минути без капак и след като извадите хляба го поставете върху решетка, за да се охлади.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора Тонева
Права сте чашите с брашно трябва да са три броя. Благодаря за забележката!
1
0
Албена Асенова
Рецептата е неточна.За това количество брашно водата е твърде много.Наложи се да добавям още брашно,може би около още две чаши.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв