gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с орехи и канела

Ябълков щрудел с орехи и канела

ЙорданкаЙорданка
Новак
241447
Ябълков щрудел с орехи и канела
Снимка: Йорданка
1 / 5
02/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Вадете корите от хладилника, защото днес ще приготвяме ябълков щрудел - ще стане страхотен - обещаваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват и се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените орехи, захарта, галетата, канелата и се разбъркват добре.

Всяка кора се намазва обилно с разтопеното масло, като се сгъва на две няколко пъти и при всяко сгъване се маже с маслото - идеята е кората да се нагъне на 3-4 ката.

В единия край се слага от приготвената плънка и се завива на руло. Двата края на рулата се притискат, за да се запечатат.

Готовите рула се прехвърлят в намаслена тава.

По повърхността на щрудела се правят малки разрези, за да диша.

Ябълковият щрудел се пече на 200 °C до зачервяване. Поръсва се по желание с пудра захар и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: