Постен славянски гювеч на баба
Posni slovenski đuveč
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен славянски гювеч на баба

Постен славянски гювеч на баба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7607k2k3k8
Постен славянски гювеч на баба
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Любима класика в кухнята - славянски гювеч в майсторско изпълнение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на ситно и се задушава в мазнина с няколко лъжици вода.

Прибавят се нарязаните на кръгчета морков, чушка, зелен боб и бамя. Когато зеленчуците омекнат се прибавя предварително измитият ориз и също се задушава, докато набъбне.

Долива се малко вода и добавят се картофите, нарязани на средно големи парчета и настъргания предварително домат. Подправя се със сол, червен и черен пипер. Задушените зеленчуци се прехвърлят в огнеупорен съд и се разбъркват добре.

Прибавя се една цяла люта чушка, долива се около 3 ч.ч.вода и се поставя съда в студена фурна. Пече се отначало на 200 градуса и след около 30 минути се намалява температурата на 180 градуса.

Пече се още приблизително 30 минути, като малко преди да е готово ястието се маха капака за да се запече отгоре ястието.Поднася се с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: