Оригиналните спагети Карбонара

04/12/2016
Калинов
отКалиновНовак722411
"Опитайте, ако не може да им се наситите, значи сте приготвили спагети Карбонара точно по тази рецепта "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 671
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате гунчиалето (това са свински бузи натрити със сол и червен пипер и леко поизсъхнали) на парченца и чесъна на дребно.

Изпържвате месото в тиган без абсолютно никаква мазнина, защото се стопява доста и добавяте чесъна и пържите още около минутка докато месцето стане хрупкаво. Дръпнете от котлона и сварете спагетите в подсолена вода за около 5-6 минути - много е важно да са ал денте.

Смесете жълтъците с 40 г от сиренето, малко черен пипер и разбийте добре с вилица. Сложете тигана пак на котлона (намален до последно) сложете спагетите вътре с малко водичка от варенето и разбъркайте за около минута докато попият част от водичката.

Свалете от котлона и добавете жълтъците като бъркате постоянно докато се получи една кремообразна текстура и сервирайте като поръсите с останалото сирене и черен пипер.

Да допълня, че това е оригиналната рецепта за Карбонара, която е на повече на 500 години и хората живеещи в Рим много държат да се спазва точно, особено за сиренето защото Пекорино романото се прави от овче мляко, а Пармезанът от краве и вкусът е много различен.

Също така Гунчиалето е с много по-богат вкус на свинско, защото свинската глава има много по-остър аромат отколкото панчетата, защото тя се прави от свинските гърди.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Anton Anton Anton
Anton Anton Anton
24.09.2018 17:11
За оригиналните Спагети Карбонара. /Тези изисквания за регистриране почти ме накараха да се откажа да правя коментар, докато вляза в профил, докато намеря после къде да коментирам./ Реших да си направя Спагети Карбонара и потърсих рецепта в интернет. Намерих тук рецептата с бекон и сметана. Приготвих си продуктите и смятам по-късно да започна. Влязох пак да проверя рецептата и виждам още няколко различни рецепти, с различно количество спагети, с различен брой жълтъци и пр. Объркващо. Ако става въпрос за оригинални Спагети Карбонара, поръчвал съм си в ресторанти поне в няколко страни, вкл. в Италия, в Белгия, в Азия. На повечето места ги правят с бял сос. Дали е със сметана или с пекорино, не знам. Но това, което искам да кажа и което ми направи впечатление преди десетина години бе в Брюксел. В две съседни пицерии. После се оказа, че собствениците на едната са от Неапол, а на другата от Сицилия. В едната ми ги сервираха с белия сос, а в другата без никакъв бял сос. Когато попитах във втората защо са без бял сос, казаха ми, че едните са по неаполитански, а другите по сицилиански. Така че, когато се говори за оригинална рецепта, може би трябва да се прави допълнително уточняване.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв