Арменско мантъ
Jermenski manti

Арменско мантъ

ДидиДиди
Новак
91041041
Арменско мантъ
Снимка: Анонимен
1 / 2
05/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции3
"Страхотно пилешко ястие, което взимаме назаем от традиционната Арменска кухня"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • оцет - 1 с. л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно
  • За плънката
  • пилешко месо - 1 - 2 бутчета
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • За заливката
  • бульон - пилешки
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете в подсолена вода 1 голямо или 2 малки пилешки бутчета /може да се ползва и патешко месо/. Обезкостете пилешкото месо на малки парченца и го овкусете със сол и смлян черен пипер. Който обича по-пикантна кухня, слага повече черен пипер, а който не обича - ръси умерено. Въпрос на вкус.

2. Смесете в един съд 1/2 ч. ч. топла вода, 1 с. л. оцет и щипка сол. Към тях прибавете брашно до получаването на меко тесто, като внимавате да не прекалите с брашното, защото няма да е възможно после да се разточи тестото.

3. Разточете тестото и го нарежете на малки правоъгълници. Сложете от овкусената плънка от пилешко месо. Слепете краищата два по два, така че да се получи форма на корабче.

4. Сложете корабчетата в намазнена с олио тава да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

5. Направете заливка от 1/2 кофичка кисело мляко и 1 или 2 скилидки пресован чесън.

6. Стоплете на котлона пилешкия бульон, с който сварихте пилешкото месо.

7. След като се изпекат корабчетата, ги подредете в дълбока чиния. Върху тях залейте стопленият бульон и посипете от заливката с кисело мляко и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: