Канелони с кайма и бешамел

06/12/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф63075620875
"Да имате канелони и да не ги приготвите така, е като да отидете до Рим и да не видите Папата "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 171
  • Преглеждания за месеца325
  • Преглеждания за седмицата92
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се на ситно лукът и чесънът. Задушават се с малко мазнина. Добавя се морковът, нарязан на малки кубчета. След като омекнат зеленчуците се прибавя каймата.

Задушават се заедно докато каймата побелее. След това се добавят доматите. Сосът се овкусява със сол, черен пипер и босилек. Вари се докато се поизпари течността от доматите.

Бешамелът се приготвя като в малка тенджерка на слаб котлон се стопява маслото. След това лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане се прибавя брашното.

После на малка струйка се долива млякото, като бъркането не спира. Вари се докато соса се сгъсти. Накрая се прибавя щипка сол и щипка индийско орехче.

На дъното на тавичката, в която ще печем канелоните, се налива част от белия сос. С помощта на малка лъжичка пълним канелоните със соса с кайма и домати.Редим ги плътно в тавичката за печене.

С остатъка от бешамела поливаме отгоре. Поръсваме пак с босилек и черен пипер.Тавичката се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече около 40 минути на 200 градуса. Маха се фолиото и се поръсва с настърган кашкавал.

Тавичката се връща във фурната и ястието се допича докато кашкавалът се разтопи.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

magdanozka
magdanozka
16.12.2016 19:56
Тази вкусотия я харесаха дори децата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв