Рибена пита

06/12/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру209685378615
"И шаранът на масата, и красиво декорираната рибена пита е готова Нека празникът да започне "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода с захарта и се оставя да шупне за 10 минути. Сипва се в брашното и с останалите продукти се замесва средно меко тесто.

Оставя се на топло да втаса за 30 минути. Отделя се топче тесто за украса, останалото се разделя на две части, като едната е по-голяма и е за основата.

Сварява се оризът в подсолена вода до готовност и се отцежда добре. Рибата се почиства и пече на фурна, изважда се и нарязваме на малки парченца в купа. Смесва се с ориза, нарязаните кисели краставички и овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Голямата топка тесто се оформя на пита в намаслена тава върху хартия за печене като се издига и кант. Пълним с плънката и захлупваме с разточеното малко парче тесто. Отделеното тесто се разточва и от него се изрязва риба, звездички и други елементи за украса.

Намазва се с разбития жълтък и залепваме украсата отгоре, после се поръсва със сусам и в средата се оформя малък отвор. Печем в загрята фурна до зачервяване. Вкусно и ефектно за Никулден!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар