Пържени яйца ала баба

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2061k3072k5
Пържени яйца ала баба
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
09/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Най-вкусната закуска, която баба ни приготвяше, затова станахме толкова големи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се слага да се разтопи маслото, а през това време във всяка филия се изрязва по една дупка.

Когато загрее маслото, се слагат филиите. Щом се зачервят от едната страна, се обръщат и в тях се чуква по едно от яйцата.

Внимателно с лъжица се поливат с масло, докато се запържат.

Около 10- 15 секунди преди да се извадят от тигана, се поръсват със сол, черен пипер и малко кимион.

Когато се извадят, върху тях се настъргва кашкавал и се поръсва червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: