Нахут яхния

10/12/2016
Албена Асенова-Писева
отАлбена Асенова-ПисеваНовак
"От кухнята на баба - вкусна и здравословна яхния от нахут "
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо13 222
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата159
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сменя се водата и се слага да ври поне час и половина.

През това време се подготвят зеленчуците. Праз лукът и морковите се почистват и режат на кръгчета. Почистеният чесън се реже на ситно.

Зеленчуците се слагат в тиган и се задушават с малко мазнина и вода. След като се задушат, се прибавят чушките, почистени и нарязани на дребно. Като омекнат и те, се прибавят доматите. Ако не разполагаме със пресни, спокойно могат да се използват такива от консерва.

Идва ред на подправките - сол, лют червен пипер, куркума, джинджифил, кориандър, черен пипер. Ястието се разбърква се и прибавя към нахута.

Ако водата на нахута е много, предварително се отсипва от нея, а ако е малко - се долива топла вода до желаната гъстота.

Яхнията се вари още 10-15 мин.

Сервира се поръсена с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Angel
Angel
27.08.2018 18:08
Става много вкусно! Аз бих добавил и кимион. Хапваш затваряш очи и се пренасяш в Индия.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни рецепти