Скариди саганаки от моята кухня
Škampi saganaki iz moje kuhinje
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди саганаки от моята кухня

Скариди саганаки от моята кухня

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Скариди саганаки от моята кухня
Снимка: marcheva14
1 / 2
11/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Изтънчено, ароматно и много вкусно - създадено да впечатлява"

Необходими Продукти

  • скариди - около 250 г или 6 бр. големи
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 гл .
  • резене - 1/2 грудка
  • захар - 1 ч.л. до 2 ч.л.
  • узо - 30 мл
  • домати - 300 г консерва на кубчета Cirio
  • сол - 1 ч.л.
  • фета - 50 г сирене
  • риган - 2 - 3 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите са размразени - бланширани.

В тенджера/тиган с дебело дъно се слага зехтин да се сгорещи и се добавя наситнен лук и резенето - да омекнат и леко да се зачервят. Изваждат се и се оставят настрана.

Скаридите се слагат в тигана, поръсват се със захар и се оставят да си променят цвета им и захарта леко да се карамелизира. За да се прекъсне горенето, се заливат с Узо. Възпламеняват се.

Изваждат се и се поставят на топло. Доматите, резенето и лукът се връщат в тигана, добавя се сол и риган и се оставят на умерен огън да къкрят за около 10 мин - да се сгъстят.

Добавят се скаридите и сиренето и внимателно се разбърква. Оставя се на котлона за още една минута.

Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.

Източник: Кулинарен блог на Мария Митева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: