Агнесови сърца

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Агнесови сърца
Снимка: Христилияна Василева
1 / 4
12/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
"Агнески, но под формата на сърца - има ли по-вкусен начин да кажеш на някого обичам те?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло трябва да е със стайна температура. Кравето масло се разбива заедно с кристалната захар. Разбива се с миксер докато побелее. След което към сместа се добавят смлените орехи и ванилията. Разбърква се хубаво с лъжица.

Отделно се разбиват белтъците на сняг. След като белтъците са разбити се прибавят към маслената смес.

Разбърква се хубаво до получаването на еднородна смес. След това постепенно се прибавя и брашното. Бърка се до получаването на еднородна смес. Получената смес се изсипва в намазана с олио и набрашнена тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се докато сладкишът покафенее, за около 20-30 минути.

След като сладкишът е готов се оставя настрани да изстине. През това време се приготвят жълтъците. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване. Получената смес от жълтъците се изсипва върху изпечения и изстинал блат.

Готовият сладкиш се остава на прохладно място. Сладкиша се оставя за около 5-6 часа, може и за 12 часа. След което с помощта на формичка за сладки под формата на сърце се изрязват агнесовите сърца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: