Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова торта с яйчен крем за Нова Година

Плодова торта с яйчен крем за Нова Година

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Плодова торта с яйчен крем за Нова Година2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Да посрещнем Новата година с парче торта с екзотичен аромат и свеж вкус след всички тежки мезета и ястия"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 220 г
  • олио - 150 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 2 ч.л.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • яйчен ликьор - 60 мл
  • За крема
  • крема сирене - 250 г
  • течна сметана - 200 мл
  • захар - 8 с.л.
  • За украса
  • киви - 2 бр.
  • мандарини - 2 бр.
  • цветни пръчици - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресейте брашното заедно със содата и ванилията. В друга купа, разбийте яйцата, захарта и яйчения ликьор. Разбивайте, докато захарта не се разтвори напълно.

Добавете яйчената смес към брашното и разбъркайте добре. Добавете и олиото и отново разбъркайте много хубаво. Разделете сместа на две равни части.

Пригответе си две кръгли тавички и поставете на дъното на всяка хартия за печене. Разпределете от сместа и в двете. Изпечете блатовете за тортата в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 15-20 минути.

През това време да си направим крема. В купа разбийте добре крема сиренето, захарта и сметаната. Когато блатовете са готови ги извадете и оставете да се охладят. След това разпределете крема между блатовете.

Накрая намажете цялата торта с крем. Кивито се нарязва на шайби и се подрежда върху тортата. Мандарината по същия начин. Между всяка мандарина се слагат малко пръчици. Добре е тортата да престои малко в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: