Милинки със сирене и поръска

14/12/2016
jidji1
отjidji1Новак3
"Ароматът на тези разкошни милинки ще събере цялото семейство за вкусна закуска."
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 275
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • вода - 200 мл топла
  • олио - 2 с. л.
  • мая - 5 г суха
  • сол - 1/2 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • за намазване
  • масло - 40 г краве
  • мас - 50 г свинска
  • брашно - 2 ч. л.
  • вода - 5 с. л.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В брашно се прави кладенче. Смесват се всички продукти и се замесва меко тесто. Оставя на топло да втаса.

Кравето масло се смесва със свинската мас и се затопля. От тестото се късат малки късчета, оформят се топченца, които се потапят в мазнината.

Подреждат се в тава. Между топчетата тесто се натрошава сиренето. Към полуразтопените мазнини се прибавя брашно.

С получената каша се намазват милинките. Тавата се оставя на топло да втаса. Яйцето се разбива и с него се намазват милинките.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар