Коледни сладки със свинска мас

15/12/2016
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620845
"Най-вкусните коледни сладки са при нас, затова Дядо Коледа ще ни донесе подаръците първо на нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 755
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата96
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се поставя в съда, в който ще приготвим тестото. В средата се прави кладенче и се добавят яйцето, захарта и разтопената свинска мас.

Содата се добавя и разбърква в киселото мляко. Към брашното се добавят млякото, ванилията, настърганата лимонова кора и солта. Замесва се средно меко тесто.

Не трябва обаче да е прекалено меко, защото при печене сладките могат да се разлеят прекалено много. От тестото се оформят топчици. С помощта на малко шишенце (от лекарства например)се правят вдлъбнатинки в средата на всяка топчица.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса докато краищата им започнат да порозовяват. Още топли се овалват в пудра захар. Във вдлъбнатинките се поставя сладко от череши или ягоди.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар