Панирано краве сирене
Pohovan kravlji sirБрынза в панировке

Панирано краве сирене

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2161k3
Панирано краве сирене
Снимка: Ваня Благоева
1 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Пържените картофки и кашкавалът пане имат сериозен конкурент като най-обичано бирено мезе в лицето на тези панирани сиренца"

Необходими Продукти

  • краве сирене - 250 - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 - 5 с. л.
  • галета - 4 - 5 с. л.
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сиренето на парчета, като гледаме да не са много дебели.

В купичка чупим яйцата и ги разбъркваме хубаво с тел. В друга купа слагаме брашното и в трета купа - галетата и двете щипки черен пипер, и разбъркваме хубаво.

Нагорещяваме олиото в тигана. Вземаме едно сиренце и го топим в брашното, в яйцата и в галетата с черния пипер. Повтаряме три пъти и слагаме в тигана.

Така процедираме с всичкото сирене.

Пържим до зачервяване.

Панираните сиренца са страшно мезе за ракия и бира.

Панираното краве сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: