gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Аламинути»Запечена саздърма с лук и яйца

Запечена саздърма с лук и яйца

Запечена саздърма с лук и яйца
Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
20/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусотия ще приготвим за минути и всички вкусно ще нагостим"

Необходими Продукти

  • саздърма - 600 г
  • лук - 2 глави големи
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете лука. Нарежете го на ситно. Задушете го в мазнината, докато омекне.

Нарежете саздърмата на кубчета. Прибавете я към задушения лук и разбъркайте. Гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане.

Изсипете сместа в подходяща тавичка. Оформете четири гнезда и чукнете яйцата в тях.

Сложете тавичката в загрята фурна. Запечете за около 12 минути до готовност на яйцата.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: