Пиле фрикасе с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Пиле фрикасе с гъби1 / 3
12/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Уникално вкусен вариант на любимото ни фрикасе - с гъбки и масълце!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г обезкостено
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - на зърна
  • За фрикасето
  • гъби - 250 г
  • масло - 50 г краве
  • сметана - 100 мл растителна
  • копър - на вкус
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо в подсолена вода и щом кипне, добавете, лука, срязан на две, разполовени скилидки чесън и зърна черен пипер. Оставете да се вари около 30 минути.

Загрейте маслото в друг съд и сложете гъбите да се запържват, предварително почистени и нарязани на филии. Щом омекнат и се запържат, добавете брашното и бъркайте енергично.

Щом се разтвори снемете от котлона и постепенно долейте 600 мл от бульона. Върнете на котлона и бъркайте за около 5 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасе.

Накълцайте копър и го добавете към ястието. Накрая разбъркайте с накъсаното пилешко месо и долейте на тънка струйка сметаната. Разбърквайте фрикасето, като при нужда овкусете с черен пипер и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
42
31
20
10
Дай твоята оценка: