Чорба от свински крачета с лют пипер

21/12/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Това не е класическата пача, която има своите верни почитатели, а смела импровизация с кисело мляко и застройка, която трябва да опитате на всяка цена "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 982
  • Преглеждания за месеца580
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински крачета - 4 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - за запръжката
  • оцет - за подправяне
  • чесън - за подправяне
  • лют пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските крачета в дълбока тенджера, налейте вода и ги сложете да се варят, като махате пяната от време на време. Сварените крачета извадете от водата и ги оставете леко да се охладят, след което ги обезкостете добре.

Сложете бульона в който сте варили крачетата отново на котлона (трябва ви около 2 литра от него), след като заври добавете месото от крачетата, черен пипер, сол и един дафинов лист.

Разбийте киселото мляко с жълтъците и брашното, налейте малко от врящия бульон, разбъркайте и налейте на тънка и бавна струя в тенджерата, като бъркате непрекъснато, преди да заври, свалете чорбата от котлона.

Запържете малко червен пипер в олио и добавете запръжката към горещата чорба. Поднесете чорбата гореща, подправя се по желание с лют пипер, оцет и скълцан чесън.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Людмил
Людмил
28.07.2018 00:28
Звучи много добре
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв