Остропел

Остропел

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
712
6k
2k
2k
6
21/12/2016
"Интересно име и превъзходен вкус - икономично ястие, което ще приготвите за нула време"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 462
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо в подсолена вода. Свареното месо обезкостяваме и режем на дребни парченца.

В отделна тенджерка приготвяме соса. В олио запържваме брашното и червения пипер. Прибавяме смлените домати (може да използваме такива и от консерва).

Разреждаме доматения сос с бульона, в който сме варили пилето. След като сосът заври прибавяме свареното пилешко месо. Оставяме така на слаб котлон, докато ястието се посгъсти. Малко преди готовност прибавяме счукания чесън.

Когато ястието е готово и непосредствено след като изключим котлона прибавяме разбитото яйце. Разбъркваме леко. Яйцето трябва да се опари и да стане като на парцали. Накрая поръсваме със магданоз и черен пипер.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар