Сочни пържоли от конско месо
Sočne šnicle od konjskog mesaСочные отбивные из конины
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пържоли»Сочни пържоли от конско месо

Сочни пържоли от конско месо

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4502k2k1k5
Сочни пържоли от конско месо
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
21/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Месото бива няколко вида - пилешко, свинско и божествено вкусно конско Затова, падне ли ви - не пропускайте да опитате конски пържоли"

Необходими Продукти

  • конско филе - 600 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава (нарязан на шайби)
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • мащерка - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Конското месо се измива и почиства от жили и ципи, ако има някъде. Режете на сравнително тънки пържоли и ако имате окрехкотител или чукче ги начукайте леко.

Слагате в тава или купа и заливате и поръсвате с всички изброени съставки и подправки.

Оставяте в хладилника за през нощта или поне 10-12 часа и на следващия ден прехвърляте всичко в голям плик за печене.

Правите няколко малки дупчици в него и печете на 220 градуса поне час и 10 минути в зависимост от фурната и месото може да се наложи и повече.

Пържолите от конско месо се поднасят с прясна салата, като се почистват от парчетата лук (те се използват само за овкусяване).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: