Телешки език със сос от гъби

23/12/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Език:
Измиваме телешкия език, слагаме го в тенджера, доливаме вода и подсоляваме. Добавяме измитите и почистени моркови, целината, нарязаният магданоз и почистеният и нарязан на едро лук.

Вари се до готовност, след което вадим езика от бульона, обелваме го и след като изстине, го нарязваме на филийки и го нареждаме в 2-3 чинии.

Сос:
Слагаме маслото в тиган или дълбока тенджерка, щом се разтопи, добавяме брашното, запържваме, след което добавяме част от бульона, в който варихме езика и оцета.

Прибавяме предварително нарязаните на филийки гъбите. Разбъркваме хубаво и ако е необходимо посоляваме. Варим до сгъстяване на соса, за около 10 минути.

След което с готовия сос заливаме чиниите с езика.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар