Начин на приготвяне
Маята се разтваря в малко топла вода.Към маята се прибавя захарта и една лъжица от брашното. Разбърква се. Оставя се за малко, за да шупне.
Брашното се пресява и се прави кладенче в него. След като маята шупне се прибавя към останалото брашно. Добавят се също солта и зехтина.
От изброените продукти се замесва меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за около 20-тина минути. След като тестото втаса се премесва отново. Правоъгълна тава се помазва с олио. Тестото се слага в тавата и с ръце се разстила по тавата.
След това отгоре питката се помазва с олио и се поръсва с босилек. Готовата питка се оставя за още 20-тина минути да втаса. След това се пече в предварително загрята фурна 200 градуса.
Пече се 25-30 минути. Готовността на питата се проверява с клечка за зъби. Ако по клечката няма нищо след като боднете питата, значи е готова.