Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и го разбъркайте. Сложете маята в купичка, добавете захарта и залейте с топлото прясно мляко, оставете за 5 мин. да шупне.
Добавете шупналата мая към брашното, разбития белтък на яйцето (жълтъкът е за намазване) олиото, омесете меко и гладко тесто, оставете на топло за 40 минути да втаса.
Втасалото тесто разделете на две части, разточете едната част на кора, намажете със зехтин, поръсете с нарязани на дребно маслини, нарязани на дребно чушки, поръсете с подправки, завийте на руло.
Така направете и с другата част от тестото. Усучете двете рула на плитка. Сложете я в тава застлана с хартия за печене, намажете с разбития жълтък, печете за 35 мин. на 220 градуса.