Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Ароматен усукан хляб

Ароматен усукан хляб

Ароматен усукан хляб
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И маслини ще сложим, и печени чушки - такъв хляб ще замесим, че само от него ще ядете"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 7 г суха
  • олио - 50 мл.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л
  • оцет - 1 ч.л.
  • маслини - 5 бр.
  • чушки - 2 бр. печени червени
  • зехтин
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и го разбъркайте. Сложете маята в купичка, добавете захарта и залейте с топлото прясно мляко, оставете за 5 мин. да шупне.

Добавете шупналата мая към брашното, разбития белтък на яйцето (жълтъкът е за намазване) олиото, омесете меко и гладко тесто, оставете на топло за 40 минути да втаса.

Втасалото тесто разделете на две части, разточете едната част на кора, намажете със зехтин, поръсете с нарязани на дребно маслини, нарязани на дребно чушки, поръсете с подправки, завийте на руло.

Така направете и с другата част от тестото. Усучете двете рула на плитка. Сложете я в тава застлана с хартия за печене, намажете с разбития жълтък, печете за 35 мин. на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: