Бабина яхнийка от зелен боб с картофи

30/12/2016
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620805
"От кухнята на Баба до вашата трапеза с нашето любезно съдействие и най-добри пожелания "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 511
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зелен боб - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се почистват лукът и морковът. Режат се на дребно и се задушават с малко олио и вода. След като поомекнат, се прибавя измитият и нарязан на средно големи парчета зелен боб. Задушава се и той, и ако е необходимо, се долива още малко вода.

След като бобът поомекне и смени цвета си, се прибавя брашното и червеният пипер. Бърка се непрекъснато. Добавят се смлените домати (може да са и от консерва).

Долива се топла вода. Ястието се подправя със сол на вкус и се оставя да поври. Обелените и нарязани картофи се прибавят малко по-късно, защото на боба му трябва малко повече време за варене.

Малко преди готовност се прибавя чесънът, нарязан на много тънки филийки или просто счукан. Готовото ястие се поръсва с пресен копър.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар