gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Разкошен гъбен сос за пържоли

Разкошен гъбен сос за пържоли

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Разкошен гъбен сос за пържоли
Снимка: Христилияна Василева
1 / 4
08/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пържоли всеки може да изпече, но за такъв уникален гъбен сос си е нужен майстор"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. След това се задушават в подсолена вода. Гъбите трябва да омекнат.

След като гъбите са готови, се пасират с половината от бульона, в който са се задушавали.

При пасирането се оставят няколко по едри гъбки. След като се пасират гъбите, се запържва брашното.

Брашното се запържва в разтопеното масло. Бърка се непрекъснато.

След като брашното се е запържило добре, се прибавят пасираните гъби. Отново сместа се разбърква. Добавя се и прясното мляко.

Сместа се вари на слаб огън. Вари се, докато сместа се сгъсти. Сосът за месо се подправя със сол и черен пипер.

Разкошният гъбен сос за пържоли е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: