Кекс с орехи

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9613k8
Кекс с орехи
Снимка: Христилияна Василева
1 / 7
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Трябва да приемат някакъв закон, който да позволява кекс да се яде дори и по време на диета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Яйчната смес се разбива, докато побелее. След това се прибавят олиото и киселото мляко.

Отново се разбива с миксера. След като стане еднородна смес, се прибавят ванилията, содата и канелата. Отново се разбърква хубаво.

Към сместа се прибавят и смлените орехи. Отново се разбърква с миксер.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. След това постепенно се прибавя брашното с бакпулвера. Сместа се бърка непрекъснато, но вече с лъжица. След като сместа стане еднородна, се изсипва в помазана и олио тава и набрашнена.

Отгоре с лъжица се заравнява сместа. Пече се на предварително загрята фурна 180 градуса. Пече се за около 30-тина минути. След като вашият орехов кекс е готов, се вади от фурната и се оставя за малко да изстине.

Като изстине, кексът се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: