gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турско реване с грис

Турско реване с грис

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Всички пътища водят към кухнята, когато знаем, че там ни чака това великолепно сиропирано реване"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп. Сварява се за 15 минути и се оставя да се охлади напълно.

Продуктите за тестото се добавят последователно и се разбъркват много добре. Само бакпулверът се смесва с киселото мляко и тогава се добавя.

Сместа се изсипва в тава и се пече на 170 градуса за 25 минути.

След като бъде готова, се залива с половината сироп. Изчаква се около 2-3 минути, разрязва се на парчета и се залива и с останалия сироп.

Реването се оставя да престои 1 час, докато поеме хубаво сиропа.

Турското реване с грис е готово.

Страхотен сладкиш с грис, който обезателно трябва да опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: