gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турско реване с грис

Турско реване с грис

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k3k6
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Всички пътища водят към кухнята, когато знаем, че там ни чака това великолепно сиропирано реване"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп. Сварява се за 15 минути и се оставя да се охлади напълно.

Продуктите за тестото се добавят последователно и се разбъркват много добре. Само бакпулверът се смесва с киселото мляко и тогава се добавя.

Сместа се изсипва в тава и се пече на 170 градуса за 25 минути.

След като бъде готова, се залива с половината сироп. Изчаква се около 2-3 минути, разрязва се на парчета и се залива и с останалия сироп.

Реването се оставя да престои 1 час, докато поеме хубаво сиропа.

Турското реване с грис е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: