Домашен кремообразен локум
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Домашен кремообразен локум

Домашен кремообразен локум

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k2k6
Домашен кремообразен локум
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции12-14
"Локум по турски, какъвто не може да намерите дори в Истанбул"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Всички продукти с изключение на последните две се слагат в тенджера и се сваряват до сгъстяване. Разбърква се постоянно.

Вдига се от котлона и се добавя ванилията. Вземат се три водни чаши от 200 мл. Намокрят се с вода съвсем малко.

Сместа се разпределя по чашите. Като поизстинат, се покриват с фолио и се оставят да престоят в хладилник за 5-6 чаша.

После чашите се разклащат леко и внимателно и съдържанието се изсипва в чиния с кокосови стърготини. Разрязва се на филийки с ширина 1 пръст и се доовалват в кокос.

По желание се поръсват с настърган шоколад.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: