gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Домашен паниран сладолед

Домашен паниран сладолед

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2112k3
Домашен паниран сладолед
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
12 мин.
Порции
2
"Наградата за майстора, успял да приготви този великолепен десерт, са усмивките на всички, които са го опитали"

Необходими Продукти

  • сладолед - 400 г по избор
  • обикновено руло от магазина с крем - 7 - 8 парчета
  • за панировката
  • брашно - 170 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • бакпулвер - 15 г
  • олио - малко
  • вода - 250 мл.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От сладоледа оформяме две топки, обвиваме ги с добре охладеното и нарязано на филии руло.

На панировката: Смесваме брашното с бакпулвера, царевичното нишесте, добавяме малко олио и постепенно добавяме водата, за да не стане сместа на бучки, а хомогенна.

Нагорещяваме олио в дълбок тиган или в тенджера. Потапяме топките хубаво в панировката и после ги слагаме в горещото олио за около минута, като ги въртим от всички страни.

По-желание може да се залее готовият сладолед с мед- много е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: