gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Традиционно тесто за пица

Традиционно тесто за пица

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2142k3
Традиционно тесто за пица
Снимка: Зорица
1 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"За най-вкусна домашна пица - пригответе най-доброто домашно тесто"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чупим яйцата, добавяме маята, солта и захарта и омачкваме хубаво с ръка. След това добавяме маргарина (маслото) и киселото мляко, разбито със содата.

Разбъркваме хубаво и започваме да добавяме брашно.

Замесваме меко тесто, поръсваме го с брашно и го оставяме да втаса за около 20- 30 минути, след което го делим на 2 топки и разточваме всяка една с помощта на брашно на тънка обга.

Месенето и разточването на тестото става трудно, но пък резултатът си заслужава.

Традиционното тесто за пица е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: