gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Традиционно тесто за пица

Традиционно тесто за пица

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2167333
Традиционно тесто за пица
Снимка: Зорица
1 / 4
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2 блата
"За най-вкусна домашна пица - пригответе най-доброто домашно тесто"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чупим яйцата, добавяме маята, солта и захарта и омачкваме хубаво с ръка. След това добавяме маргарина (маслото) и киселото мляко, разбито със содата.

Разбъркваме хубаво и започваме да добавяме брашно. Замесваме меко тесто, поръсваме го с брашно и го оставяме да втаса за около 20- 30 минути, след което го делим на 2 топки и разточваме всяка една с помощта на брашно на тънка обга.

Месенето и разточването става трудно, но пък резултатът си заслужава.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: